شربت هیدروکسی زین مال چیست
شربت هیدروکسی زین مال چیست
در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد شربت هیدروکسی زین صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
شربت هیدروکسی زین برای جوش
از این دارو برای درمان جوش هایی استفاده می شود که خود به دلیل حساسیت دارویی به وجود آمده اند.برای درمان این نوع جوش ها بهترین درمان برای این بثورات، خودداری از مصرف دارویی است که باعث ایجاد آن ها شده است. پس از این که مصرف دارو متوقف شد، ممکن است 5 تا 10 روز طول بکشد تا بهبودی در پوست ایجاد شود. برای از بین رفتن کامل بثورات نیز به حدود 3 هفته زمان نیاز می باشد.
درمان های دیگری که ممکن است مفید باشند عبارتند از:
مصرف قرص های آنتی هیستامین خوراکی یا شربت هایی مانند دیفن هیدرامین، هیدروکسی زین، لوراتادین، سیتریزین و یا فکسوفنادین برای کاهش خارش
مصرف کرم یا لوسیون کورتیکواستروئید موضعی (کورتیزون) برای کاهش قرمزی پوست و التهاب پوست
پماد موضعی آنتی بیوتیک برای درمان زخم های باز
شربت هیدروکسی زین 25 و 10
شربت هیدروکسی زین (Hydroxyzine) برای درمان آلرژی و خارش تجویز میشود. در واقع هیدروکسی زین در بدن دو کار انجام میدهد. اول اینکه موجب کاهش فعالیت سیستم اعصاب مرکزی شده و دوم اینکه موجب کاهش هیستامین شیمیایی طبیعی در بدن میشود. هیستامینها میتوانند موجب بروز علائمی از قبیل عطسه و آبریزش بینی یا ایجاد کهیر بر روی پوست شوند. بنابراین این دارو میتواند در درمان آبریزش بینی موثر باشد.
علاوه بر استفاده از شربت هیدروکسی زین قرص هیدروکسی زین هم به عنوان داروی درمان اضطراب و تنش مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین برای بیهوشی از این دارو همراه با دیگر داروها استفاده میشود. کنترل حالت تهوع و استفراغ، درمان کهیر یا درماتیت تماسی از دیگر مواد مصرف قرص و شربت هیدروکسی زین میباشد. شربت هیدروکسی زین به صورت 5 میلیگرم در 10 میلیلیتر میباشد.
دادن شربت هیدروکسی زین به نوزاد
درمان آلرژی
در درمان آبله مرغان در کودکان، گاهی آنتیهیستامین نیز تجویز میشود. یکی از شاخصترین آنتیهیستامینها شربت هیدروکسیزین است که باید با توجه به سن و وزن کودک با نظر پزشک از آن استفاده شود.
درمان کهیر
کنترل حالت تهوع و استفراغ
عوارض شربت هیدروکسی زین
خواب آلودگی و خشکی دهان از عوارض شایع این دارو هستند .
شایع تری خواب آلودگی، خشکی دهان، تحریک موضعی
مهم ترین
خون ریزی های زیر پوستی و آبسه، راش های پوستی حساسیتی، تورم
شربت هیدروکسی زین برای بزرگسالان
1- در صورت سابقه حساسیت به آنتی هیستامین ها، غذاها، مواد محافظ و رنگ ها پزشک را مطلع سازید.
2- در صورت داشتن رژیم غذایی کم نمک، کم قند و سایر رژیم ها پزشک را مطلع سازید.
3- در صورت مصرف همزمان سایر داروها مانند آنتی کولینرژیک ها، داروهای مضعف سیستم عصبی مرکزی و مهار کننده های منوآمینواکسیدازها (MAOIs) شامل ایزوکربوکسازید، فنلزین، پروکاربازین، سلژیلین، ترانیل سیپرومین پزشک را مطلع سازید.
4- در صورت ابتلا به بیماری های بزرگی پروستات، انسدادهای مجاری ادرار و یا اختلالات ادراری، گلوکوم، انسداد روده، زخم معده، بیماری کبدی و کلیوی پزشک را مطلع کنید.
5- دارو را به مقدار بیشتر و یا به مدت طولانی تر از تجویز پزشک مصرف نکنید.
6- می توانید برای کاهش عوارض گوارشی این دارو را با یک لیوان آب، شیر و یا همراه با غذا مصرف کنید.
7- عوارض جانبی جدی مانند تشنج در کودکان به خصوص نوزادان احتمال وقوع بیشتری دارد. همچنین عصبی بودن، بی قراری و دستپاچگی در کودکان بیشتر احتمال وقوع دارد.
8- چنانچه دارو را به طور مرتب مصرف می کنید، در صورتی که یک نوبت مصرف دارو را فراموش کردید به محض به یاد آوردن مصرف کنید ولی اگر تقریبا زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده باشد، از مصرف این نوبت خودداری کنید و برنامه معمول دارویی خود را ادامه دهید و مقدار مصرف را نیز دو برابر نکنید.
9- سالمندان نسبت به عوارض جانبی این دارو حساس ترند. آشفتگی، اختلال ادراری یا ادرار دردناک، گیجی، خواب آلودگی، احساس ضعف، خشکی دهان، بینی و گلو، عصبی بودن، بی قراری و دستپاچگی بیشتر در سالمندان ممکن است اتفاق بیفتد.
مقدار مصرف هر دارو را پزشک معالج تعیین می کند ولی مقدار مصرف معمول این دارو به شرح زیر می باشد:
بزرگسالان
اضطراب
۵۰ تا ۱۰۰ میلی گرم چهار بار در روز
کهیر
۲۵ میلی گرم سه تا چهار بار در روز
آرام بخش
۵۰ تا ۱۰۰ میلی گرم روزانه
شربت هیدروکسی زین برای ختنه
بعد از ختنه کردن معمولا پزشکان قطره استامینوفن و شربت هیدروکسی زین و پماد تتراسایکلین را تجویز می کنند و با استفاده از این داروها زخم سریع بهبود می یابد و دردش تسکین می یابد.
شربت هیدروکسی زین برای اضطراب
این دارو خواب آور است و برای کسانی که دچار اضطراب می شوند مورد مصرف قرار می گیرد.بعبارتی کاربرد اصلی هیدروکسی زین برای درمان خارش و آلرژی میباشد. همچنین در درمان اضطراب و تنش عصبی، به عنوان آرام بخش قبل از بیهوشی عمومی، کاهش عوارض قطع مصرف مواد مخدر و الکل، کنترل خارشهای آلرژیک از جمله کهیر مزمن و کنترل تهوع نیز استفاده میگردد.
شربت هیدروکسی زین برای افت دهان
برای درمان آفت دهان به خصوص در کودکان از این شربت استفاده می شود و با سرعت بالا آفت دهان را درمان می کند.
عوارض شربت هیدروکسی زین برای نوزادان
این دارو سبب خواب آلودگی در نوزادان میشود؛ به همین دلیل به هیچ عنوان نباید برای کودکان زیر دو سال این دارو را تجویز کرد.
این دارو ممکن است روی اعصاب کودک تاثیر داشته باشد. مشکلات رفتاری، تربیتی، نوسان قند خون و بیماری های تیروئید نیز از دیگر عوامل تاثیرگذار بر روی عصبی شدن کودک هستند.
حرکات بی قرار در چشم، زبان یا فک و گردن
گیجی
از موارد منع مصرف این شربت در نوزادان می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم
در حساسیت کودک به نوعی از شیر خشک، نباید از شربت هیدروکسی زین استفاده کرد، بلکه باید نوع شیر خشک را تغییر دهید.
در مواردی که کودک تب و اسهال دارد، بدون معاینه پزشک و خودسرانه شربت هیدروکسی زین مصرف نشود.
در صورت گرفتگی بینی نوزاد و خلط و سرفه، بدون معاینه پزشک و خودسرانه شربت هیدروکسی زین مصرف نشود.
در موارد اگزما و خشکی پوست نوزاد
در موارد دل درد و یبوست در نوزادان
شربت هیدروکسی زین برای سرماخوردگی
این شربت جزو بهترین شربت های سرماخوردگی نیست ولی اگر پزشک تجویز کرده مصرف نمایید.از مهمترین شربت های سرماخوردگی می توانیم به شربت گایافنزین و شربت پلارژین و شربت دیفن هیدرامین و شربت اکسپکتورانت اشاره کنیم.
هیدروکسی زین در بارداری
مطالعات کافی درباره مصرف داروی این گروه در حیوانات یا انسان بیانگر ایجاد ناهنجاریهای حنینی بوده است. یا عوارض جانبی گزارش شده موید ایجاد خطرات در جنین است. به دلیل این خطرات به طور واضح , مصرف این داروها در دوران حاملگی ممنوع است
تداخل دارویی هیدروکسی زین
ضد افسردگی های سه حلقه ای، داروهای ضد سایکوتیک و سایر فراورده های آنتی کولی نرژیک می توانند باعث تشدید عوارض دارو شوند. مصرف همزمان با داروهای مهار گر MAO ممنوع است. مصرف همزمان با داروهایی مثل الکل ها، بنزودیازپین ها باعث تشدید عوارض خواب آوری دارو می شوند.
کاربرد شربت هیدروکسی زین
هیدروکسی زین دارویی برای درمان خارش و حساسیت ناشی از آلرژی است. این نوعی آنتی هیستامین است که سبب مسدود کردن ترشح بعضی از مواد طبیعی (هیستامین) می شود که بدن شما در طول یک واکنش آلرژیک تولید می کند. از هیدروکسی زین ممکن است برای درمان اضطراب در کوتاه مدت و یا کمک به ایجاد حس آرامش قبل و بعد از عمل استفاده شود.
خودکشی با هیدروکسی زین
در صورتی که به صورت اتفاقی و یا به قصد خودکشی با هیدروکسی زین مقدار زیادی از این دارو مصرف کرده اید سریعا با اورژانس تماس بگیرید . مسمومیت با هیدروکسی ی زین می تواند کشنده باشد . خودکشی نمایشی با مصرف زیاد هیدروکسی ایزین روش مناسبی برای جلب توجه نبوده و عوارض جانبی جدی به همراه دارد
سیتریزین بهتر است یا هیدروکسی زین
برای درمان کاهش مزمن یک آزمایش صورت گرفته است که به صورت زیر است.
مواد و روش کار. این مطالعه به صورت دو سویه کور و تصادفی بر روی 75 بیمار در بیمارستان بقیه ا… (عج) در طی سال 1384 انجام شد (25 بیمار در هر گروه). پیش از شروع درمان، امتیاز خارش بر اساس جدول استاندارد و نیز با استفاده از آنالیز چشمی یا Visual Analysis Score (VAS) برای کلیهی بیماران اندازهگیری شد. سپس بیماران به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند: گروه اول کپسول داکسپین با دوز 10 میلی گرم روزانه، گروه دوم هیدروکسی زین با دوز 25 میلی گرم روزانه و گروه سوم کپسول ستریزین با دوز 10 میلی گرم روزانه به مدت یک ماه مصرف کردند. پس از پایان مداخلهی دارویی و همچنین در پایان یک ماه دورهی پیگیری، مجدداً معیارهای خارش در بیماران ارزیابی شد.
نتایج. امتیاز خارش و VAS در بیماران هر سه گروه، پس از یک ماه درمان کاهش معنی داری پیدا کرد (05/0> p ) ولی در پایان یک ماه دورهی پیگیری مجدداً وضعیت خارش به حالت اولیه بازگشت. 18 بیمار در گروه هیدروکسی زین، 14 بیمار در گروه داکسپین و 6 بیمار در گروه ستریزین دچار خواب آلودگی ناشی از درمان شدند. در نهایت، هیدروکسی زین در مقایسه با داکسپین تأثیر تقریباً مساوی داشته (05/0< p )، هر دو کاهش معنی داری در نمرهی خارش و VAS بیماران ایجاد کردند (05/0> p )، در حالی که ستریزین نیز علیرغم کاهش قابل ملاحظه در معیار فوق (05/0 >p ) نسبت به دو داروی قبل تأثیر کمتری داشت.
بحث. با توجه به اثر بخشی بهتر هیدروکسی زین و داکسپین در درمان خارش بیماران در این مطالعه و با توجه به عوارض جانبی بیشتری که در گروه مصرف کنندگان هیدروکسی زین دیده شد، به نظر می رسد در بین سه داروی فوق، داکسپین تأثیر بهتری در کاهش خارش مزمن داشته باشد.
شربت هیدروکسی زین برای حساسیت
حساسیت ها تنها مختص بزرگسالان نیست و کودکان را هم گاه و بیگاه درگیر میکند. در این موارد بهترین کار مراجعه به پزشک است. شربت هیدروکسی زین یکی از داروهایی است که توسط پزشک برای برطرف کردن آلرژی کودکان تجویز میشود.
برای درمان حساسیت در بزرگسالی هم باید به پزشک مراجعه کنید چرا که خیلی از داروهای ضد حساسیت ممکن است روی بعضی افراد حساسیت ایجاد کنند.
مصرف در شیردهی
در دوران بارداری منع مصرف دارد و در دوران شیردهی با احتیاط و تنها در صورت ضرورت تجویز شود
- ۹۸/۰۶/۰۲